fredag 13 februari 2009

Fredag 13 februari 2009

Dagens första (och sista?) inlägg kommer sent idag. Har ju inte ens berättat om gårdagen, var så trött när jag kom hem, var så trött att jag knappt orkade flytta mig två meter från soffan till sängen när det var dags att erkänna sig besegrad och låta sömnen ta över.

Jag och fem kollegor var i alla fall hos en annan kollega som just gått hem på mammaledighet. Vi hade väldigt trevlig, tjötade, skvallrade och skrattade. Blev bjudna på massor med underbara hembakta scones med ost, smör och massa marmelader och grejer till, sen fick vi även marängswich (hur sjutton stavas det?) efteråt.

Idag var jag på sjukhuset kl.08.30 och gjorde nån CT röntgen av lungan. Man låg på en brits och åkte fram och tillbaka under nån grej typ. De skulle även sätta en nål där de skulle spruta in kontrastvätska, första försöket lyckades dock inte så det fick bli i andra armen. Märker att jag blir mer och mer svårstucken.

Efter röntgen så åkte jag in till stora staden och shoppade. Blev en jeanskjol (160 kr bara), en enkel svart klänning, ett träningslinne (längtar!!!), benvärmare och en tunn kofta som var lite längre. Lunchade även med Sussi vilket var mycket trevligt, vi hade ju inte sett sedan ungILCO träffen i november, helt galet att vi inte lyckats träffas förrän nu. Var i alla fall trevligt att ses, blev dock väldigt kort eftersom hon skulle tillbaka till jobbet.

Var klar i stan alldeles lagom tills det var dags att åka hem och besöka sjukhuset igen. Var på besök hos den läkaren som jag träffade akuten när de konstaterade lunginflammation. En ung tjej (underläkare) som var jättegullig, väldigt nogrann och tydlig. hon och överläkaren hade kollat på mina nya röntgenbilder och det var som jag hade befarat - de ser fortfarande någonting på bilderna, men de är inte säkra exakt vad det är. Lungspecialisten var inte där idag, men hon skulle kolla på mina bilder nästa vecka och lägga upp hur planeringen ska se ut kring utredandet av detta. Blir eventuellt att man gör en till röntgen om ett par veckor och/eller går in med en nål mellan revbenen och tar lite prover (är väl ungefär som leverbiopsin jag gjorde för några år sen). Läkaren sa något i stil med: Hade du varit gammal hade man kunnat tro att det var...hmm...nånting annat (än vad? funderade jag). Men kändes som att hon menade att om jag varit gammal så kunde det vara något allvarligt, men eftersom jag är så ung så skulle det nog inte vara det. Jag menade att med tanke på vilket jäkla måndagsexemplar jag är så kan det nog vara precis vad som helst som är fel!

När jag kom hem så låg det en lapp på golvet, ett paket väntade mig på Konsum. Gick och hämtade det och som väntat var det mitt nya mobila bredband. Försökte installera det, men beskrivningen på hur man skulle göra var verkligen värdelös så fick ringa dem för hjälp, funkade dock, var problem med isättningen av sim-kortet. Jag fick rådet att gå till en butik som är återförsäljare för de, och be om hjälp. När jag hade lagt på kunde jag inte låta bliatt försöka lite till, visade sig att killen jag pratat med sagt till mig att stoppa i sim-kortet på fel håll, så det var ju lätt ordnat.

Nu kommer Tess snart hit, vi ska ha våffelkväll!

1 kommentar:

Anonym sa...

Frustrerande med lungorna. Alltid ska det vara något tycker man. Samtidigt är det bra att de hittat någonting som kanske kan förklara varför du inte mått helt hundra på länge. Hoppas det reder ut sig.

Ja, nu rullar det på med ett rasande tempo och snart ska jag vara på benen igen! Underbart. Då blir det en tur till göteborg för att hälsa på vänner och hoppas att jag kan träffa även dig då!

Efter att ha sett vad du skrivit på facebook så åkte våfflor upp på min "att-äta-efter operatonen"-lista ;) hihi. Den listan börjar bli lång nu.

Det var underbart att lämna ville igår, aldrig har en separation känts så befriande. :P

Ha en bra lördag! Sköt om dig nu! kramar