söndag 22 februari 2009

Är så uttråkad! Har spenderat för mycket tid ensam i helgen och saknar något eller någon. Nu sitter jag framför tv:n och väntar på att Gossip Girl ska börja, ska även äta kvällsmat samtidigt. Blir ugnsbaugette med ost och paprika.

Var en sväng och tog en kopp te på ett café med Tess förut, skulle egentligen druckit varm choklad men deras maskin var tydligen sönder, jag som varit sugen på det så länge.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Ah, retligt med chokladen. Särskilt när man ställt in sig på en supergod kaffe´choklad. Oj vad det såg lustigt ut, men ja en choklad som man inte gjort hemma alltså...hehe.

Jag inbillar mig att endelsbandaget inte sitter riktigt lika hårt och inte lika klistrigt som tvådelsbandaget? Så jag längtar tills jag får komma till stomiterapeuten och få något annat. Sen skulle jag verkligen vilja ha mindre platta, för den jag har nu är en typisk standardmodell som är stor. Den täcker minst halva magen känns det som. Så den är inte rolig att lossa då jag dessutom är fjunig/hårig på magen.. :S Lyxproblem kanske.. Mn än dock ett problem. Det är bra att få höra lite vad ni vana användare tycker. Lite guidning, även om stomiterapeuten säkert har bra koll på detta. När jag träffade henne första gången innan operationen fick jag en påse att "klämma och känna på" som var av märket coloplast. Och dessa tilltalar mig nog mer än dansac som jag har nu. Tyckte den coloplast som jag fick var så fiffig med att man kunde vika upp påsen på mitten. Sånna "onödiga" finesser gillar jag..hehe. Men man får ju prova sig fram!

Jag har funderat på det här hur man ska göra med påsen. Som det är nu så låter jag påsen hänga utanför strumpbyxorna för jag tycker det känns obehagligt att dra upp dem över stomin och påsen. Dessutom är jag fortfarande lite öm över buken så det känns inte alls bekvämt. Men tanken är ju att jag så småningom ska kunna hitta mig ett par jeans som passar. Och hur ska jag då bära mig åt. Jag kan ju inte låta påsen hänga utanför, för så långa tröjor har jag ju inte alltid på mig. Men det kommer väl..Men det är ju just det att jag tycker förtillfället att det känns obehagligt att dra något ovanpå påsen.

Ja jag har samma typ av bandage som vid en "vanligt" ileostomi.
Jag fick innan jag blev utskriven från Ä-holm loperamid utskrivet. Men tanken var väl att jag skulle ha så jag klarade mig över helgen misstänker jag (100 pack...haha. då har man diarré ;)) Men tror att det ligger en liten baktanke i det hela. Dock är det så att min kirurg inte sagt något, men de vill helst ha så lite som möjligt med mig att göra. De vill att min medicinläkare ska ha ansvaret nu igen. Och jag har fått en ny tid till honom i mars, så då ska jag på ett besök hos honom och diskutera vidare medicinering. Så då antar jag att vi kommer prata mer om det.
Resorb har jag laddat med här hemma. Som du säger, det är bra att ha det hemma. Jag tycker att det är ganska svårt att få i mig mycket vätska, men jag försöker verkligen tänka på det. Och jag kan tänka mig att det på sommaren blir ännu svårare!

Det här blev en superlång kommentar. Hoppas du orkar läsa ;)

Hur mår du nu? Blir det till att jobba idag?
Undrar så hur det gått med det eventuella lägenhetsbytet, håll oss uppdaterade! =)
Du får ha det så bra!
KRAM!

Nillano sa...

Åh nej, missa ju gossip girl. Men men, sånt är livet.
Vist är det gott med ungsbaugette :D
Varmchoklad är super gott, ska nog göra mig en stor lyxig mugg ikväll hemma :D Brukar köra med lite lyx kaffe med ibland, mummsigt!